Appeltaart in een rolletje
Houd jij van appeltaart en wil je een keer wat nieuws proberen? Wat dacht je van appeltaart in een rolletje! De rolletjes hebben een handig formaat waardoor je ze kunt eten als tussendoortje of in je broodtrommel kunt doen. Dit is ook een lekker gezond alternatief voor een wentelteefje. Ze komen namelijk net als traditionele appeltaart uit de oven en niet uit de pan met veel boter. Heb je niet zoveel zin in appels? Maakt niet uit, elk soort fruit is geschikt! Hier een recept voor een simpel broodrolletje met een heerlijke appelvulling.
Ingrediënten:
– 8 sneetjes Kraayennest maisbrood
– 4 appels
– 2 eetlepels bruine basterdsuiker
– 2 eetlepels kristalsuiker
– Kaneel
– 60 ml water
– Margarine
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.
– Doe ze in de pan met water, de bruine basterdsuiker, een beetje kaneel en het water.
– Kook dit tot al het water verdwenen is.
– Verwijder de korst van het brood en rol ze een beetje uit. Smeer de sneetjes vervolgens dun in met margarine.
– Leg de appelvulling op het brood en rol het brood op. Let op dat de margarine aan de buitenkant zit.
– Mix wat kaneel met de kristalsuiker en bedek het hele appelrolletje met een laagje kaneelsuiker.
– Bak de rolletjes 15 minuten in de oven.
Het resultaat: een heerlijke appeltaart in een rolletje. Eet smakelijk!
Like, share en geniet!