Een heerlijke broodpudding voor het nieuwe jaar!
Heb jij ze al in huis? Ja we praten natuurlijk over oliebollen! Wist je dat de oliebol al héél oud is? Het oudste recept stamt namelijk uit 1667. Toen waren ze nog plat en werden ze oliekoeken genoemd. Pas na de middeleeuwen kreeg men beschikking over meer olie om in te bakken en werd de oliebol geboren. Wil je dit jaar een keer iets anders maken dan de oliebol? Probeer dan dit heerlijke recept eens: een oliebol broodpudding met jam.
Lekker als snack tussendoor of als ontbijt op Nieuwjaarsdag. Dit recept is namelijk ook heel geschikt voor oliebollen die je overhoudt op 1 januari! Is gezonder eten één van je goede voornemens? Dat is geen probleem. Oliebollen bevatten namelijk minder calorieën dan je zou denken. Een oliebol met krenten bevat 175 calorieën, terwijl een appelflap er 400 bevat!
Ingrediënten:
– 6 Kraayennest oliebollen
– 100 gram suiker
– 1 theelepel kaneel
– 250 ml melk
– 50 gram rozijnen (deze mag je weglaten als er al rozijnen in de oliebollen zitten)
– 3 eieren
– 150 ml slagroom
– Jam naar keuze
Bereiding:
– Snijd de oliebollen in stukjes en verwarm de oven voor op 200 graden
– Klop de eieren, slagroom, melk en suiker samen op en roer daarna de kaneel en jam er voorzichtig door.
– Voeg de oliebolstukjes aan dit mengsel toe en laat dat intrekken.
– Vet een ovenschaal in, doe het oliebolmengsel erin en bestrooi met rozijnen.
– Bak dit 40 minuten.
– Eventueel kan je de oliebolbroodpudding garneren met vers fruit of poedersuiker!
Like, share en geniet! 😊