Cake Decoreer Dag!

Nu de herfst al even gestart is, naderen we steeds meer koude en natte dagen. Dagen waarop je liever gewoon de hele dag lekker warm binnen wilt blijven. Dan kun je natuurlijk op de bank gaan hangen met een goede serie of een nieuw boek, maar… Je kunt ook de keuken in duiken!

Vandaag (10 oktober), is het namelijk Cake Decoreer Dag. Je kunt het jezelf lekker makkelijk maken en gaan voor een simpele decoratie van slagroom met hagelslag bovenop je plakje cake. Maar wij zouden ’t Kraayennest niet zijn als we niet een leuk receptje voor je klaar hadden staan deze woensdag! We gaan namelijk aan de slag met glazuur en zelfgemaakte banketbakkersroom om de cake te decoreren.

 

Wat heb je nodig?

  • 1 Kraayennest roombotercake
  • 65 gram suiker
  • 16 gram vanillesuiker
  • 3 eidooiers
  • 35 gram bloem
  • 350 ml melk
  • Mix voor glazuur
  • Decoraties (bijvoorbeeld vers fruit of hagelslag)

 

Aan de slag!

 

  • Meng de suiker, vanillesuiker en eidooiers in een kom. Voeg daarna ook de bloem toe en roer tot het één geheel is.
  • Breng in een pannetje de melk tegen het koken aan en zet vervolgens het vuur uit.
  • Voeg de warme melk beetje voor beetje toe aan het eerder gemaakte mengsel.
  • Giet het geheel nu terug in de pan en zet het vuur weer aan.
  • Breng het geheel aan de kook en blijf goed roeren. Doe dit tot de room ongeveer de dikte van vla heeft.
  • Giet de room in een schaal, dek deze goed af met folie en laat de room even afkoelen in de koelkast. Hierna is de room klaar voor gebruik.

 

Decoreren maar!

  • Snijd de cake horizontaal doormidden en besmeer de onderste helft met de banketbakkersroom, garneer eventueel nog met vers fruit.
  • Plaats de 2 cakehelften terug op elkaar.
  • Bereid de glazuur volgens de verpakking en verdeel dit over de buitenkanten van de cake. Je kan dit natuurlijk netjes uitsmeren over de cake, maar ook langs de zijkanten laten druipen zoals op de afbeelding te zien is.
  • Decoreer meteen daarna de cake verder met eventuele decoraties of vers fruit, dan is het glazuur namelijk nog zacht en blijven de decoraties beter aan de cake plakken.
  • Vervolgens laat je de cake even staan om het glazuur uit te laten harden en dan is het genieten geblazen!

 

Waar decoreer jij jouw cake het liefste mee? Laat het ons weten!