Elvis Tosti
Jong of oud; iedereen kent hem. Elvis Presley, ook wel bekend als “The King of Rock and Roll”. Elvis geldt als een van de succesvolste en populairste soloartiesten aller tijden. Inmiddels worden zijn totale verkopen geschat op 1,6 miljard platen wereldwijd!
The King had ook een favoriete midnight snack: de Elvis-Tosti. Volgens “The Life and Cuisine of Elvis Presley” was dit het resultaat van een nachtelijk avontuur van Elvis en z’n vrienden. Deze avond zijn ze speciaal naar Denver gevlogen om van deze tosti’s te genieten bij het restaurant “Colorado Mine Company”. Vervolgens hebben ze drie uur lang 22 van deze tosti’s gegeten, vergezeld met flink wat champagne en Perrier, alvorens ze naar huis vlogen.
Door de grote media aandacht werd deze tosti een legende.
Er zijn twee verschillende versies van deze tosti’s bekend. Hieronder het recept voor de meest toegankelijke Elvis Tosti.
Ingrediënten:
- 1 kleine rijpe banaan
- 2 sneetjes brood (casinobrood, maar je kunt natuurlijk variëren met je favoriete Kraay-brood)
- 2 el pindakaas (gebruik niet de extra smeuïge pindakaas)
- 2 el boter
-Pureer of snij de banaan in platte stukjes.
-Rooster het brood en smeer het vervolgens in met pindakaas op het ene sneetje en banaan op het andere sneetje.
-Leg nu het sneetje met de pindakaas op het sneetje met de banaan en druk het geheel stevig aan.
-Zet een pan op middelhoog vuur en doe de boter er in.
-Leg de tosti in de pan en bak beide zijden tot ze goudbruin zijn.
-Haal de tosti uit de pan, snij hem diagonaal door en eten maar.
De andere versie van deze tosti is hetzelfde maar dan nog uitgebreid met uitgebakken bacon en jam. Het staat je uiteraard vrij om dit te proberen. Maar mensen met een te hoog cholesterolgehalte raden we dit ten zeerste af!
Kennen jullie nog meer “gekke” tosti’s?
Like, deel en geniet!