Rode bieten met geitenkaas, tijm en honing
Rode bieten, we love them! Het zijn gezondheidsbommetjes en je kunt er eindeloos mee variëren. Bietjes met hummus, bietenchips en bieten met couscous, alles kan. Toch vinden wij de variatie uit deze blog het lekkerste: bieten met geitenkaas op een volkoren stokbrood.
Wist je dat de rode biet het broertje van de suiker- en voederbiet is? Daarnaast bestaan er twee soorten rode bieten, namelijk: zomer- en winterbieten. Zomerbieten zijn wat kleiner en worden in bosjes met groen loof eraan verkocht. De grote winterbieten worden zonder loof verkocht. Tot en met september zijn de zomervarianten nog verkrijgbaar, daarna zijn enkel de winterbieten nog te koop. Sprint dus nog even snel naar de supermarkt om de zomerbietjes voor dit recept te veroveren!
Ingrediënten:
- 1 Kraayennest volkoren stokbrood
- Potje rode bieten van 180 gram
- 100 gram geitenkaas
- Paar takjes tijm
- 2 eetlepels honing
- Zout en peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden;
- Snijd het stokbrood in grote schuine plakken en snijd deze vervolgens doormidden;
- Laat de bietjes uitlekken en beleg het stokbrood met de bietjes;
- Verdeel de geitenkaas en tijm erover en bedruppel het brood met honing;
- Zet de broodjes ongeveer 10 minuten in de oven;
- Neem de broodjes uit de oven en bestrooi met wat peper en zout.
Like, deel en geniet!