Shakshuka in een broodkom
Op zoek naar een lekker vegetarisch gerecht? Vandaag maken we shakshuka, het klassieke gerecht met eieren in een tomatensaus. Dit is enorm populair in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Daar eten ze dit ook als ontbijt. Maar shakshuka is zó lekker, waarom zou je dit niet elk moment van de dag eten? 😉
Normaal gesproken serveer je dit gerecht in een gietijzeren pan. Vandaag vervangen we de pan voor een broodkommetje van ons desem brood! Je hebt alleen wel een pan nodig om de saus te maken. Benieuwd naar de ingrediënten en de bereiding van dit gerecht? Lees dan snel verder!
Ingrediënten:
– 4 ’t Kraayennest desembroodjes
– 4 eieren
– Olijfolie
– Fetakaas
– 1 ui
– 1 rode paprika
– Knoflook
– 800 gram tomatenblokjes
– Zout & peper
– Cayennepeper
Bereiding:
– Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en hak de knoflook fijn.
– Fruit dit allemaal aan met olijfolie in een pan en voeg vervolgens de tomatenblokjes erbij.
– Breng het op smaak met zout, peper en cayennepeper.
– Laat deze saus even zachtjes koken voor ongeveer een kwartier.
– Verwarm de oven voor op 190 graden
– Snijd de bovenkant van de desembroodjes eraf en hol de broodjes uit.
– Schep wat saus in de broodkommetjes.
– Maak een beetje ruimte in het midden, daar moet het ei in.
– Bak de broodjes in de oven ongeveer tien minuten tot het ei gaar is.
(Houd je meer van een hardgekookt ei? Dan kun je hem wat langer bakken!)
– Verkruimel als laatst wat fetakaas over de broodjes
Zie daar: jouw eigen shakshuka!
Wil je meer inspirerende blogs met lekkere recepten? Neem dan eens een kijkje op onze inspiratiepagina.
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe inspiratieblogs? Volg ons ook op Facebook en Instagram!