Wentelteefjes maar dan anders!
Wentelteefjes zijn een veelgebruikte manier om oud brood wat al even in de kast ligt op te maken. Het is simpel, lekker en veel van de ingrediënten heb je waarschijnlijk gewoon al in huis.
Wentelteefjes zijn van oudsher ontstaan doordat de mensen vroeger zelden eten weggooiden. Oud brood werd weer eetbaar gemaakt door het even in een mengsel van eieren en melk te weken en vervolgens op te bakken. Tegenwoordig worden wentelteefjes vaak met een andere reden gemaakt, het is namelijk gewoon super lekker! 😉
Je kunt wentelteefjes eten als ontbijt maar ze zijn ook heerlijk als lunch of zoet tussendoortje. De variant die wij vandaag gaan maken is éxtra lekker. Deze wentelteefjes zijn namelijk belegd met aardbeien en chocoladepasta. Wie lust dat nou niet? Laten we maar snel aan de slag gaan!
Wat heb je nodig?
- Sneetjes oud brood
- Eieren
- Melk
- Aardbeien
- Chocolade- of hazelnootpasta
- Suiker
- Kaneel
- Boter of margarine (om te bakken)
Aan de slag!
- Haal de korstjes van de sneetjes brood en druk de sneetjes daarna een beetje plat met je handen of een deegroller.
- Maak de aardbeien schoon en snij ze in kleine stukjes.
- Besmeer de sneetjes brood met de chocoladepasta.
- Leg aan één kan van het sneetje brood een rij met aardbeienstukjes en rol het sneetje op. Begin met rollen aan de kant van de aardbeienstukjes zodat deze goed ingerold zitten.
- Meng in een diep bord of een kom de ei, melk, suiker en een snufje kaneel.
- Verhit een beetje boter of margarine in een koekenpan en haal vervolgens de rolletjes brood door het mengsel. (Laat de rolletjes niet te lang in het mengsel liggen want dan worden de wentelteefjes zompig.)
- Bak de rolletjes in de pan tot deze goudbruin zijn. Let er op dat alle kanten van het rolletje mooi gebakken zijn.
- Haal de rolletjes uit de pan en bestrooi ze met een beetje kaneel en suiker. Voeg eventueel nog wat verse aardbeien toe en smullen maar!