Vers en zelfgemaakt knoflookbrood uit de oven
Wil je thuis iets lekkers op tafel zetten voor je gezin? Met onze desembroden kun je veel lekkers maken. Deze broden hebben van zichzelf al een frisse geur, een knapperige korst en een stevige open structuur. Wil je de broden nog lekkerder maken dan ze al zijn? Wat dacht je bijvoorbeeld van knoflookbrood? Het is een echte klassieker. Maar er is meer, want van de heerlijk smaakvolle plakken brood kun je ook sandwiches, bruschetta’s en tosti’s maken. Daarnaast kun je ze dippen in een volle kom soep. Kortom, mogelijkheden genoeg! Laten we snel beginnen met het recept voor heerlijk, vers en zelfgemaakt knoflookbrood!
Ingrediënten:
– Bakkerij ‘t Kraayennest desembrood naar keuze
– Roomboter
– Verse knoflook
– Tuinkruiden naar keuze, zoals peterselie of basilicum
– Zout en peper
– Parmezaanse kaas
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Snijd het desembrood in plakjes, maar net niet helemaal door.
– Smelt de roomboter en meng dit met vers gehakte knoflook, gehakte tuinkruiden, zout en peper.
– Smeer de binnenkant van het brood in met dit mengsel en bestrooi het gehele brood met Parmezaanse kaas.
– Wikkel het hele brood vervolgens in aluminiumfolie en bak dit 10 minuten in de oven.
– Daarna kan het folie eraf en het brood voor nog eens 10 minuten terug in de oven. Zo zorg je dat de kaas en het brood niet aanbrandt.
En zie daar: heerlijk vers knoflookbrood!
Like, share en geniet!