Zomerse BBQ hamburger
Waar denk jij aan bij zomer? Juist ja. Een lekkere BBQ in je achtertuin! Hamburgers mogen bij een BBQ absoluut niet ontbreken en ook fris fruit is een echte must! Maar wat nou als je deze twee lekkernijen met elkaar combineert? Dan krijg je een geweldig gerecht! De zomerse hamburger met aardbeien! Durf jij het aan?
Ingrediënten
- 2 Waldkornbollen
- Aardbeien
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 4 plakken spek
- 2 eetlepels ghee of gesmolten boter
- ½ rode ui, in dunne ringen
- 450 gram rundergehakt
- Zout en peper
Bereiding
- Was en ontkroon de aardbeien en snijd ze doormidden.
- Doe de aardbeien in een klein pannetje met balsamico azijn en breng zachtjes aan de kook. Kook ze 2 minuten en zet ze even apart in een schaaltje.
- Bak de spek in een pan op middelhoog vuur tot ze krokant zijn. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
- Doe 1 eetlepel ghee bij het vet wat overblijft in de pan waar het spek in gebakken is en laat dit smelten. Doe hier de uienringen bij en kook totdat ze zacht zijn (circa 5 minuten).
- Verdeel het gehakt in twee porties en vorm er hamburgers van. Druk met je duim in het midden van de burger en maak een kuiltje (als je dit pas probeert als de hamburger gebakken is dan duw je de vleessappen eruit en gaat er smaak verloren)
- Doe peper en zout naar smaak op de hamburgers
- Steek de BBQ aan! (als je een houtskoolbarbecue gebruikt is het verstandig om dit al eerder te doen)
- Bestrijk de hamburgers met 1 eetlepel ghee en grill tot beide kanten goudbruin zijn.
- Beleg de Waldkornbollen met de hamburgers, gebakken spek, de zachte uien en de uiteraard de aardbeien.
Laat jij even weten wat jij van deze aparte combinatie vond?
BBQ ze! 😉
Like, deel en geniet!