Zomerse sandwich met kreeftsalade
Laat de kaas maar in de koelkast liggen, het is tijd voor een zomerse sandwich! De zonnige dagen van vorige week hebben ons inspiratie gegeven voor deze overheerlijke sandwich met kreeftsalade. Binnenkort nog iets te vieren? De kreeftsalade is ook lekker op één van onze stokbroden!
Tip: Hoe kook je een kreeft? Het is veel gemakkelijker dan je denkt. Als je water kunt koken, dan kun je ook een kreeft koken. Begin met een levende kreeft. Vul een grote pan met water en voeg daar zout, een gesneden citroen en wat verse dille aan toe. Breng het water aan de kook en doe de kreeft er head first in. Voor een kreeft van ongeveer 500 gram is 3 tot 5 minuten koken lang genoeg. Liever geen levende kreeft in huis? Je kunt ook een kant-en-klare kreeft gebruiken voor deze salade.
Ingrediënten
- 1 gekookte kreeft
- ½ kop mayonaise
- 2 eetlepels citroensap
- Geraspte schil van ½ citroen
- Zout en peper naar smaak
- 2 lente-uitjes, in dunne plakjes
- ¼ rode ui, fijngehakt
- 8 sneetjes Kraayennest brood
- Een krop sla
Bereiding
- Breek de kreeft uit elkaar en snijd het vlees in grove stukken.
(Weet je niet hoe je een kreeft moet breken; check dan even dit filmpje van allerhande https://www.youtube.com/watch?v=zq4D7FNcVGQ ) - Meng in een kom de mayonaise, citroensap, citroenschil, zout, peper, bieslook, lente-ui en de rode ui door elkaar en voeg hier de stukken kreeft aan toe.
- Besmeer het brood met boter en leg het op de gril totdat het een gouden kleur krijgt.
- Leg de sla op je brood en serveer de salade op het brood met extra citroen.
Like, deel en geniet!